מצוות ההגדה בליל
הסדר לשתות ארבע כוסות יין ולהניח כוס נוספת לאליהו הנביא הופכת את חג הפסח לחגם
של יצרניי היין וגם של לקוחותיהם... לפניכם הצצה לשלבי ייצור היין ושיווקו בשני היקבים
הראשונים בארץ ישראל - יקב ראשון לציון ויקב זכרון יעקב - המתועדים באוספי
התצלומים בארכיון ציוני.
שני היקבים הוקמו
ב-1889 עם תחילת גידולי הגפנים בשתי המושבות וההבנה, שתוצרת הענבים גדולה מהתצרוכת
למאכל. הברון אדמונד דה רוטשילד סייע למתיישבים באמצעות מידע מקצועי, מימון ובהקמת המפעל לייצור בקבוקים בטנטורה. לחיים!
בציר ענבים, כרמי זכרון יעקב, אוסף קרן היסוד (NKH\437471)
טיפול בתסיסת היין בחביות ביקב זכרון יעקב, 1936, אוסף קרן היסוד (PHKH\1261505)
הדבקת תוויות על
בקבוקי הזכוכית ביקב ראשון לציון, 1943. צילום: אוסף קרן היסוד (NKH\437930)
עובדי היקב בראשון לציון, שנות ה-30 (PHAL\1616020)
ייצור חביות ביקב ראשון לציון (PHG\1001166)
פועלי בית המלאכה לייצור חביות ביקב ראשון לציון, 1882, אוסף קרן היסוד (PHKH\1265092)
חביות ליין ביקב ראשון לציון, 1900 (PHG\1010633)
חביות יין מיקב ראשון לציון מובלות לאניות, נמל יפו, 1910 (PHG\1010638)
חביות יין מיקב ראשון לציון, שהובלו לחנות המשקאות של "כרמל מזרחי" ביפו, 1911 (PHG\1026317)
מרתף היקב בראשון לציון, 1951, אוסף קרן היסוד (PHKH\1265117)
תחנת הניסיונות ביקב ראשון לציון, שנות ה-20, צילום: צבי אורון (אורושקס) (PHO\1351508)