חוק חג המצות (איסורי חמץ), נחקק בכנסת רק בשנת 1986, אך על הלכות חג הפסח הנוגעות לאיסור אכילת חמץ ומצוות אכילת המצה הקפידו במשך כל הדורות. עם התפתחות תעשיית המזון וכניסת מוצרי מזון ממקורות ייצור שונים גבר הצורך לפקח על הסחורות, שיוצרו בארץ או מחוצה לה, ולהבטיח שהמוצרים השונים במרחב הציבורי עומדים בתנאי הכשרות לפסח. במרתפי הארכיון הציוני שמורות תעודות מראשית המאה העשרים המעידות על הצורך בקבלת אישורי כשרות למוצרים שונים ולחברות שונות.
______________________________________________________________________________
בית החולים 'שערי צדק' בירושלים נוסד בשנת 1901 על ידי ד"ר משה וולך, רופא דתי-חרדי אדוק שהקפיד על הלכות הכשרות גם בבית החולים. בארכיונו האישי נמצא תיק המכיל תעודות כשרות ומכתבים בנושאי כשרויות מסוף המאה התשע עשרה ועד לשנות ה-30 של המאה העשרים, ביניהם כשרויות מיוחדות שניתנו למוצרים שונים לקראת הפסח, ואִפשרו להכניס אותם לבית החולים בימי החג לטובת החולים והעובדים.
תעודת כשרות לפסח של יין ראשון לציון בחותמת של הרב נפתלי הרץ הלוי, תר"נ, 1890
תעודת כשרות לפסח לבית החרושת "עלית" בהשגחת רבה של רמת גן שלמה זלקינד לנדרס, תרצ"ו, 1936
תעודת כשרות לפסח לבית החרושת לשמנים "יצהר" בתל אביב בהשגחת הבד"ץ, תרצ"ו, 1936
תעודת כשרות לבית החרושת לשוקולדה וסוכריות של חברת "רקורד" בירושלים בהשגחת הבד"ץ, תרצ"ו, 1936
תעודת כשרות לפסח לגבינה של היבואן אביגדור ענדא בירושלים בהשגחת הרב שמעון דסברג ובהשגחת הבד"ץ,
תרצ"ג, 1936
______________________________________________________________________________
תעודת כשרות ליינות יקבי ראשון לציון נדרשה גם מחוץ לגבולות הארץ, כפי שניתן ללמוד מן התעודה שצורפה לחביות שנשלחו לחברת יינות "כרמל" באלכסנדריה בניסן תרס"ז, 1907. חותמת 'הרבנות הגדולה' באלכסנדריה במצרים בשלוש השפות – עברית אנגלית וערבית מעידה כי התעודה התקבלה ואושרה.
תעודת כשרות לקוניאק וליין מתוצרת יקבי ראשון לציון, שנשלחו בחביות לחברת "כרמל" באלכסנדריה בחתימתו של הרב נפתלי הרץ הלוי, תרס"ז, 1907
______________________________________________________________________________
מחשש לחמץ בתערובת הטבק בסיגריות הנפיקה הרבנות הראשית ליפו ותל אביב תעודת כשרות לסיגריות מתוצרת בית החרושת "דפה".
תעודת כשרות לפסח לסיגריות תוצרת בית החרושת "דפה" (מוזס את וסקביץ) בתל אביב בהשגחת הרבנות הראשית ליפו ותל אביב, תרפ"ט, 1929